ÜRO erisaadik Süürias arutab ülestõusnutega Aleppo relvarahu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO saadik Süürias Staffan de Mistura
ÜRO saadik Süürias Staffan de Mistura Foto: SCANPIX

ÜRO saadik Süürias Staffan de Mistura kohtub Türgis Aleppo mässuliste liidritega, et arutada lahingutegevuse peatamise võimalusi selles Süüria linnas, teatas Mistura kõneisik pühapäeval.

Mistura «sõidab lähiajal Gaziantepi (Türgis), et arutada oma plaani peamiste mässuliste rühmitustega Aleppost,» ütles Juliette Touma AFP-le.

Touma ei täpsustanud kõneluste toimumise aega.

De Mistura on teinud jõupingutusi saavutamaks relvarahu Süüria eri piirkondades, et panna sellega alus rahukõneluste pidamiseks kodusõja lõpetamise üle.

Süüria ülestõusnute üks liidritest Sobhi al-Rifai ütles Türgis:, et nad on valmis kohtuma ja dialoogiks igaühega, et arutada Süüria teemat.

De Mistura teatas oktoobri lõpus oma plaanist «külmutada» Süürias lahingutegevus.

President Bashar al-Assad on varem öelnud, et ta on valmis plaani arutama. Aleppot, mis on olnud alates 2012. aasta juulist nii mässuliste kui režiimivägede lahingute tander, on nimetatud selle protsessi võimalik alguspunktina.

De Mistura väisas enne Gaziantepi kõnelusi pühapäeval Istanbuli, kohtudes peamise opositsioonijõu Rahvuskoalitsiooni liidri Hadi al-Bahraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles