Portugalis jätkuvad briti tüdruku Madeleine McCanni otsingud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madeleine McCann
Madeleine McCann Foto: SCANPIX

Suurbritannia politsei esindajad alustavad täna taas tööd Portugalis Algarves, lahendamaks briti tüdruku Madeleine McCanni kadumisjuhtumit.

Madeleine McCann kadus 2007. aastal Portugalis Algarves Praia da Luzi kuurordis, kus ta oli koos perega puhkamas, edastab Reuters.

Ta oli siis kolmeaastane, praeguseks oleks ta kümnene.

Portugali ja Briti politsei on tüdruku kadumist püüdnud lahendada juba seitse aastat nii oma jõudude kui ka eradetektiivide abil. Senised juhtlõngad ei ole tulemusi andnud.

Portugali politsei oli veel mõni aeg tagasi arvamusel, et lapse kadumise taga on ta vanemad Kate ja Garry McCann. Portugali prokuratuur esitas vanematele ka vastavasisulise süüdistuse, kuid hiljem võeti see tõendusmaterjali puudumise tõttu tagasi.

Briti politsei käivitas Madeleine McCanni kadumise uurimises uue etapi möödunud aastal pärast seda kui saadi rida uusi vihjeid.  

Nüüdseks on juba 16 korda kuulatud Portugalis tunnistajaid üle ning on uuritud tuhandeid dokumente.

Viimati olid Briti uurijad Portugalis oktoobris saades enne seda uut informatsiooni.

Kate ja Garry McCann on kirjutanud tütre kadumisest raamatuid, palganud ise eradetektiive ning palunud avalikkuse abi oma tütre leidmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles