Suursaadik: USA ei teadnud kõnelustest LAVi pantvangi vabastamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pierre Korkie
Pierre Korkie Foto: SCANPIX

Ühendriigid ei teadnud kõnelustest USA erioperatsiooni käigus hukkunud lõuna-aafriklasest pantvangi peatse vabastamise üle, ütles USA suursaadik Lõuna-Aafrika Vabariigis Patrick Gaspard esmaspäeval.

Gaspardi kinnitusel ei olnud Ühendriikide ametiisikud teadlikud väidetavalt tulemusi andnud kõnelustest Jeemeni äärmuslaste ja LAV-i humanitaarorganisatsiooni Gift of the Givers vahel.

Humanitaarorganisatsioon pidas väidetavalt lõuna-aafriklasest pantvangi Pierre Korkie perekonna nimel äärmuslastega läbirääkimisi tema vabastamiseks.

Korkie ja ameeriklasest pantvang Luke Somers hukkusid laupäeval USA-juhitud vabastamiskatse käigus Jeemeni kaguosas Shabwa provintsis.

Gaspard kinnitas esmaspäeval, et USA polnud teadlik ka sellest, et Korkiet hoiti pantvangis samas kohas, kus ajakirjanik Somersit.

«Presidendile laekus rahvusliku julgeoleku nõukogu kaudu info, et ameeriklasest pantvangi Luke Somersit ähvardab otsene oht,» ütles suursaadik.

«Äärmuslaste avaldatud video kohaselt kavatseti ta hukata 72 tunni jooksul. Sellele infole tuginedes andis president Obama korralduse päästeoperatsiooniks, et härra Somersit ei ähvardaks sama saatus, mis on viimasel ajal saanud osaks teistele pantvangidele.»

Sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik (IS) on viimastel kuudel hukanud mitu USA ajakirjanikku ja humanitaartöötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles