Valgevene pidas kinni Leedu politseiniku

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amfetamiini süstimine.
Amfetamiini süstimine. Foto: Ove Maidla

President Dalia Grybauskaite palus Valgevene võimudel kindlustada erapooletu uurimine seal narkosmugeldamises kahtlustatuna kinni peetud Leedu kõrge politseiametniku küsimuses, teatab uudistevõrk AFP.


«President loodab, et Valgevene juhid mõistavad olukorra tundlikkust ja kindlustavad objektiivse uurimise,» ütles presidendi abi Daiva Ulbinaite.

Esmaspäeval arreteeriti Valgevenes Vilniuse motopolitsei juht Laimonas Bankauskas. Kinnipeetu ise on eitanud narkosmugeldamist ja väidab, et mõnuained sokutati tema pagasisse sihilikult.

«Bankauskas eitas süüd Grodnos kohtumisel Leedu peakonsuliga,» teatas välisministeeriumi pressiesindaja Rolandas Kacinskas. «Me jälgime tähelepanelikult asjade käiku ja üritame tagada kinnipeetu õigused. Me oleme valmis pakkuma talle kogu võimalikku konsulaarabi.»

Valgevene võimude teatel peeti Bankauskas kahtlustatuna narkootilise aine smugeldamises kinni riigi lääneosas Grodno piirkonnas Leedu piiri lähedal. «Aine osutus amfetamiiniks,» ütles sealse piirivalve pressiesindaja Aleksander Tištšenko Valgevene televisioonile. «Vahistatud mees ütleb, et on süütu. Alustati kriminaaljuurdlust.»

Ainet oli 45,5 grammi. Tištšenko sõnul oli valgevenelannaga abielus olev Bankauskas külas oma sealsetel sugulastel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles