Poolas kogub tuure endise välisministri Sikorski kuluhüvitiste skandaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola endine välisminister ja nüüdne parlamendi spiiker Radosław Sikorski.
Poola endine välisminister ja nüüdne parlamendi spiiker Radosław Sikorski. Foto: SCANPIX

Poola opositsioonierakond Seadus ja Õiglus (PiS) kutsus peaminister Ewa Kopaczit viskama võimuerakonna ridadest välja seimi spiikri Radosław Sikorski, kes väidetavalt kasutas ametlikke reisihüvitisi eraautoga tehtud sõidukulude katteks.

Nädalaleht Wprost teatas eile et välisministrina kulutas Sikorski eraautoga ametisõite tehes ligi 80 000 zloti (umbes 19 000 eurot) ulatuses kuluhüvitisi, kuigi tema kasutuses oli ka ametiauto.

PiSi parlamendifraktsiooni juht Mariusz Blaszczak ütles pressikonverentsil, et palus valitseval Kodanikuplatvotmil (PO) ja peaministril Sikorski erakonnast ja parlamendi juhatusest välja heita.

«Palusin kirjas peaminister Kopaczile visata Radoslaw Sikorski erakonnast välja, mis tähendaks ka seda, et ta ei oleks enam seimi spiiker,» ütles Blaszczak, kelle sõnul skandaal on eriti piinlik seetõttu. et hiljuti andis Sikorski korralduse viia parlamendiliikmete sõidukulude suhtes läbi üldaudit.

Sikorski esindaja Malgorzata Lawrowska nimetas Wprosti artiklit laimuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles