Puškov: pinged Venemaa ja USA vahel viitavad uuele külmale sõjale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov.
Riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov. Foto: SCANPIX

Venemaa duumas on praegu kuumaks teemaks pinged Venemaa ja USA suhetes ning arutatakse, kas tegemist on uue külma sõjaga.

Venemaa riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov sõnas uudisteagentuurile Itar-Tass, et tema arvates on USA ja Venemaa suhete kriis jõudnud punkti, kus saab rääkida külma sõja niiöelda vol.2, kirjutab Helsingin Sanomat.

«Tegelikkuses on nüüd pinged isegi suuremad kui algse külma sõja ajal, sest maailm ei ole enam nii diametraalselt erinev,» teatas duumasaadik.

Puškovi arvates välditakse avalikult kõneldes terminit külm sõda, kuna ei soovita viidata, et tegemist võib olla mingi väga pikaajalise konfliktiga.

«Samas ei saa me üle ega ümber faktist, et nüüdne olukord Venemaa ja lääneriikide vahel on külm sõda,» jätkas duumasaadik.

Ta selgitas, et külmale sõjale viitavad Venemaa ja USA vaheliste nõupidamiste ja kokkusaamiste lõppemine ning see, et presidendid Vladimir Putin ja Barack Obama ei helista enam teineteisele.

Puškovi arvates kasutab USA Venemaa vastu isolatsioonipoliitikat. Nüüd ei toimu enam sõjaline, vaid ideoloogiline võidujooks.

Venemaa ja USA  vahele lööb niiöelda kiilu ka nende riikide erinev suhtumine seksuaalvähemustesse.

«USAs on seni jätkunud liberaalne revolutsioon, Venemaal seevastu on muututud aina konservatiivsemaks. Ka see on konflikti allikas,» teatas Puškov.

Puškovi arvates ei saa välistada, et Venemaa ja USA vahel tekib ka relvakonflikt, mis võib viia isegi sõjani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles