Eestlastest petturid said Alkost 110 000 euro eest alkoholi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villimisliin alkoholitehases.
Villimisliin alkoholitehases. Foto: SCANPIX

Eestlastest petturid käisid 75 korda Alko kaupluses ja sai firma kliendikaartidega paari nädala jooksul 110 000 euro väärtuses viina ettevõtte suvepäevadeks.   

Hinnaline alkoholilaadung ja ligi 62 000 euro eest autokütust jäid kadunuks, vahendas Ilta-Sanomat. Kõik ostud tehti firma nimel olnud kliendikaartidega.

Päijät-Häme ringkonnakohus määras eestlastele erineva raskusastmega kuritegude eest mitmesuguseid karistusi.  

Grupi 48-aastane liider läheb trellide taha kaheks aastaks ja kolmeks kuuks. Tema 28-aastane kuriteokaaslane sai kümne kuu pikkuse vanglakaristuse ning 32-aastane kaaslane 16-kuulise tingimisi vangistuse.

Jõhkras pettuses kahtlustatud neljanda Eesti mehe osas leidis kohus, et süütõendeid pole piisavalt.

Pettust uurinud politseinikud tegid kindlaks, et grupi liider registreeris oma nimele firma, mille finantsteave oli sel hetkel veatu. Firmal reaalset äritegevust polnud. Ta pettis ettevõtteid ja sai omale kliendikaarte, millega tehtud ostude eest polnud plaaniski maksta.  

Mees muretses omale kolm Alko kliendikaarti, mille igakuine ostulimiit oli maksimaalselt 1500 eurot, kuid nendega osteti korraga enam kui 5000 euro eest.

Pettused viidi läbi lühikese aja vältel. Helsingi läbiümbruse Alko kauplustest ostsid mehed mõne päevaga suure joogitagavara. Üks süüdimõistetutest tegi kolme päeva jooksul 27 ostureisi, hankides alkohoolseid jooke 52 000 euro eest. Sisseoste tehes kasutas ta mitmeid väljamõeldud nimesid.    

Autokütust hankisid mehed kümneid tuhandeid liitreid viie firma kaardiga.

Süüdimõistetud peavad hüvitama kuritegeliku tegevusega tekitatud kahju nii Alkole, laialiveo firmadele ja riigile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles