Tervishoiuvolinik: Euroopa Liit on Ebolaks valmis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
21. novembril toodi Šveitsi Sierra Leones Ebolasse nakatunud arst.
21. novembril toodi Šveitsi Sierra Leones Ebolasse nakatunud arst. Foto: SCANPIX

Kõik Euroopa Liidu liikmesmaad on Ebola-ohuks valmis, kinnitas täna Euroopa Komisjoni leedulasest tervishoiuvolinik Povilas Andriukaitis.

«Vastus on selge. Kõigi 28 liikmesmaa tervishoiusüsteemid suudavad Ebola-ohuga toime tulla. Üksikjuhtude ilmnemisel on kõik sektorid selleks valmis. Oht, et Ebola võiks ELis levima hakata, on väga väike,» ütles volinik BNSile, rõhutades, et blokil on piisavalt vahendeid haiguse diagnoosimiseks, ennetamiseks ja ravimiseks.

«Ebola-vastases võitluses peavad riigid tegema koostööd, kuna neljanda astme laboreid kõigil ei ole. Analüüsid tuleb saata teise riiki ja teha koostööd litsentseeritud laboritega,» ütles Andriukaitis.

Ebola-epideemia on nõudnud praeguseks umbes 4800 ohvrit. Novembri keskel külastas ELi tervishoiuvolinik epideemiast haaratud Sierra Leonet, Libeeriat ja Guinead.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles