Gruusia jätkab Venemaaga senistes formaatides kõnelusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia peaminister Irakli Garibašvili.
Gruusia peaminister Irakli Garibašvili. Foto: SCANPIX

Gruusia säilitab olemasolevad läbirääkimisformaadid Venemaaga, ütles peaminister Irakli Garibašvili teisipäeva õhtul.

«See on õige tee, sest me peaksime Venemaaga dialoogi pidama. Sellepärast säilitatakse nii Genfi formaat kui ka Karassini-Abašidze formaat,» ütles peaminister.

Garibašvili lausus, et Gruusia valitsus on samal ajal teravalt kritiseerinud Venemaa ja Gruusia separatistliku piirkonna Abhaasia vahel sõlmitud strateegilise partnerluse ja liitlassuhete lepingut.

«Me ei kavatse pidada kõnelusi meie territooriumi arvelt, ent neil läbirääkimistel suudame paljudes küsimustes lahendusteni jõuda,» ütles valitsusjuht. Ta väljendas rahulolu Venemaaga peetud majandus- ja kaubanduskõneluste tulemuste üle, ent pettumust kõneluste poliitilistes tulemustes.

Thbilisi ja Moskva diplomaatilised sidemed katkesid 2008. aasta augustisõjaga, mille järel Venemaa tunnustas Gruusiast lahku löönud Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvust.

Gruusia  ja Venemaa on augustisõjale järgnenud aastatel pidanud Genfis kõnelusi suhete normaliseerimiseks. Vene asevälisministri Grigori Karassini läbirääkimispartneriks on olnud Gruusia peaministri eriesindaja suhetes Venemaaga Zurab Abašidze.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles