USA telesaatejuht ilkus Soome üle

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome vapp
Soome vapp Foto: Soome siseministeerium

USA telesaate «Colbert Report» saatejuht Stephen Colbert ilkus Newsweeki pingereas esikoha saanud Soome ja kolmandaks platseerunud Rootsi üle.

«Soome on maa, mille vapil olev lõvi lööb omale pussnoaga pähe – isegi tema ei taha Soomes elada,» ironiseeris Colbert Iltalehti vahendusel.

Colberti kodumaa Ühendriigid tuli Newsweeki pingereas 11. «Kodanikud, pole mingi saladus, et Ühendriigid on maailma parim maa,» rääkis ta stuudios arvuka kuulajaskonna ees.

«Tahate teada, mis riik on esikohal? Soome! Kas see on mingi nali või?» jätkas ta Soome kaardi ees.

Colberti sõnul on Newsweeki tabel mõttetu ega ärata usaldust. «See põhineb mõttetutel asjadel nagu haridus, elukvaliteet ja tervishoid,» naljatas mees edasi.

Lisaks Soomele jäi saatejuhi hammaste vahele ka Rootsi. «See, mis tõsiselt haiget teeb on … Rootsi. Rootsi tegi Ameerikale pähe! Rootsi! Rootsi on riik, kus kalad on valmistatud kommidest.»
Colbert viitas USAs populaarsele maiustusele «Swedish Fish» (Rootsi kala).

Saatejuhi hinnangul põhineb Ühendriikide oivalisus leiutistel. «Me leiutasime autod, me mõtlesime välja televisiooni. Me leiutasime ka enesekiituse,» rääkis ta.

Irooniast tulvil saadet nägid ameeriklased teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles