Cannes’is ja Monacos tabati Eestist pärit krediitkaardipetturid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krediitkaardid.
Krediitkaardid. Foto: Paul Sakuma/AP

Kolmapäeval võeti Cannes’i ja Monaco hotellides kinni viis Eestist pärit inimest, keda politsei kahtlustab ulatuslikus krediitkaardipettuses.


Politseisse teatas asjast ühe Cannes’i hotelli direktor, kes hakkas kahtlema ühe kliendi krediitkaardi ehtsuses, kirjutas Le Point.Fr. Kohale saabunud politseinikud leidsid kolme Eesti elaniku juurest 19 võltsitud krediitkaarti.

Samal ajal arreteeriti Monacos veel kaks Eesti elanikku, kellelt saadi kätte kümme võltsitud krediitkaarti ning nende valmistamiseks vajalikud seadmed.

Monacos kätte saadud kaartidega olid kelmid teinud makseid 39 000 euro ulatuses. Cannes’is leitud võltskrediitkaartidest on esialgse info kohaselt kasutatud ühte kokku 40 000 euro ulatuses maksete tegemiseks. Tegemist on ühele California elanikule kuuluva krediitkaardi koopiaga. Ülejäänud kaartidega tehtud tehinguid pole veel jõutud kontrollida.

Kõigile viiele asjaosalisele on väljaande teatel esitatud süüdistus ning nad on võetud vahi alla.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles