Prokuratuur ei hakka kroonprintsess Victoria pulmareisi lahkama

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kroonprintsess Victoria maitseb koos abikaasa prints Danieliga pulmakooki.
Kroonprintsess Victoria maitseb koos abikaasa prints Danieliga pulmakooki. Foto: SCANPIX

Prokuratuur ei algata Rootsis kroonprintsess Victoria ja tema abikaasa prints Danieli pulmareisiga seotud võimaliku altkäemaksuskandaali uurimist.

Peaprokuröri Gunnar Stetleri sõnul on Victoria saanud oma positsiooni pärimise teel ja nii ei puuduta teda altkäemaksuga seotud seadusandlus, vahendas The Local. Seetõttu pole Stetler uurinud, kas pulmareisi võib klassifitseerida altkäemaksuks või mitte.

Ärimees Hulti tegevust ei kontrollita, kuna seadusandluse alla mitte kuuluvale inimesele ei saa altkäemaksu anda, tõlgendas Stetler seadusi.

Peaprokurör väljendas aga lootust, et parlament vaatab seadused üle, kuna praegu võib üritada pakkuda kuninglikule perekonnale altkäemaksu ilma karistust saamata.

Kroonprintsess Victoria pulmareisi puhul pole Stetleri sõnul põhjust eeluurimist alustada.

Äsjaabiellunute reis äratas Rootsi meedias laialdast diskussiooni. Luksusliku reisi maksis kinni ärimees Bertil Hult, kes laenas noorpaarile muu hulgas oma eralennukit, jahti ja villat. Taolise pulmakingi hind ületas oletatavasti miljoni Rootsi krooni piiri.

Kuningliku perekonna pressiesindaja Ulrika Näsholm ütles varsti pärast süüdistuste ilmumist, et tegemist oli erareisiga ja pulmakingiga ühelt kuningliku perekonna vanalt sõbralt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles