Hiina meedia: Hebei provintsis on kadunuks jäänud 100 vietnami pruuti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vietnami pruut Hanios pulmaalbumi jaoks poose võtmas.
Vietnami pruut Hanios pulmaalbumi jaoks poose võtmas. Foto: SCANPIX

Hiina politsei otsib enam kui 100 vietnamlasest pruuti, kes jäid kadunuks pärast poissmeestega abiellumist Hiina vaeses maapiirkonnas, kadumisega võib seotud olla organiseeritud rühmitus, vahendas Hiina meedia täna

Riiklik päevaleht China Daily kirjutas, et riigi põhjaosas Hebei provintsis asuvast Quzhou linnast pärit poissmehed viis pruutidega kokku üle 20 aasta piirkonnas elanud vietnamlanna Wu Meiyu.

Wu, kes kasseeris kosjasobitamise eest üle 100 000 jüaani (ligi 13 000 eurot), kadus koos pruutidega, lisas leht.

China Daily tsiteeris anonüümsust palunud kohalikku ametnikku, kelle sõnul võis pruutide kadumisega seotud olla kohalik kurjategijate rühmitus.

Mõnedes Hiina maapiirkondades on Kagu-Aasia riikidest pärit naiste ostmine muutunud viimasel ajal üha populaarsemaks. Olukord on tingitud meeste rohkusest, kellele jaoks ei leidu kohalikke naisi. Selle on kaasa toonud Hiina peredes laialt levinud lähenemine eelistada pereplaneerimisel poisslapsi.

Valitsuse statistika järgi sünnib üle kogu riigi iga 100 tüdruku kohta 118 poissi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles