Hongkongi politsei andis demonstrantidele lahkumiseks aega pool tundi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hongkongi protestija täna meelt avaldamas.
Hongkongi protestija täna meelt avaldamas. Foto: SCANPIX

Hongkongi politsei andis piirkonna tähtsaimas protestipaigas olevatele sadadele demokraatiameelsetele protestijatele 30 minutit aega lahkumiseks, ähvardades vastasel juhul sunnimeetmetega.

Kohtuametnikud alustasid täna Hongkongi peamise protestipaiga lammutamist. Kümned töölised asusid lammutama barrikaade, telke ja muid takistusi Admiraliteedi protestipaiga ühes otsas, samal ajal ootasid sajad meeleavaldajad veidi kaugemal politseijõudude saabumist.

«Pärast seda pooltundi sulgeb politsei okupeeritud ala ja eraldab selle ... kui keegi peaks lahkumisest keelduma, astub politsei samme inimeste äraajamiseks või arreteerimiseks,« ütles kõrge politseiametnik Kwok Pak-chung.

Protestijad nõuavad, et rahvas saaks Hongkongi järgmise juhi valimistel 2017. aastal vabalt kandidaate esitada, ning praeguse juhi viivitamatut lahkumist.

Kõige aktiivsemal perioodil võttis meeleavaldustest osa kümneid tuhandeid inimesi, kuid praeguseks on nende arv ning avalikkuse toetus drastiliselt kahanenud.

Hiina erihalduspiirkonnas algasid meeleavaldused 28. septembril, kui rajati laagrid Aasia ühe põhilise finantskeskuse kolmele tähtsamale ristmikule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles