Võimalusi vaagiv Putin väisas Indiat

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin kohtumisel India peaministri Narendra Modiga.
Venemaa president Vladimir Putin kohtumisel India peaministri Narendra Modiga. Foto: ADNAN ABIDI / REUTERS

Eile viibis Indias äkkvisiidil Vene president Vladimir Putin, kes otsib võimalusi edendada suhteid investeeringute ja kaubanduse vallas tasakaalustamaks Lääne sanktsioonide mõju riigi majandusele.

India omalt poolt otsib võimalusi täita Venemaa abiga oma kasvavaid energiavajadusi, kirjutab Wall Street Journal.

BBC endmetel ütles Putin enne visiiti, et Venemaa loodab kindlustada endale «usaldusväärse energiatarnija rolli Aasia turgudel».

Kremli kodulehekülg vahendas fotosid sellest, kuidas Putinit tervitati Indias lennuväljal, mille nime ei nimetatud.

India peaminister Narendra Modi kasutas Putini tuleku ootuses agaralt Twitterit, mille kaudu saatis välja ridamisi venekeelseid väljaütlemisi. «Ajad on muutunud, meie sõprus aga mitte,» säutsus Modi näiteks.

Putin rõhutas enne visiiti, et sel ajal kui Euroopa nõudlus kasvab liiga aeglaselt, kasvavad Aasia majandused kiiresti. «Seega meid loomulikult huvitab võimalus mitmekesistada oma energiatarnete sihtkohti,» ütles Putin India uudisagentuurile PTI.

Juulikuisel BRICSi tippkohtumisel Brasiilias kinnitas Modi Putinile, et Indias teab «iga isik, iga laps», et Venemaa on nende riigi «suurim sõber».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles