Krimmi venemeelne liider on koos Putiniga Indias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bollywoodi näitleja Sonam Kapoor aitab  Vladimir Putinil traditsioonilst õlilampi süüdata. Taustal India peaminister Narendra Modi.
Bollywoodi näitleja Sonam Kapoor aitab Vladimir Putinil traditsioonilst õlilampi süüdata. Taustal India peaminister Narendra Modi. Foto: SCANPIX

Krimmi liider Sergei Ansjonov viibib täna Venemaa presidendi Vladimir Putini delegatsiooni koosseisus Indias, et leida investoreid Ukrainalt ära võetud poolsaare arendamiseks.

Krimmi poolsaare annekteerimine märtsis viis Venemaa ja Lääne suhted külma sõja järgse aja madalaimasse seisu ja Ida-Ukraina konflikti sekkumise eest kehtestatud lääneriikide sanktsioonid sunnivad Venemaad Aasiast partnereid otsima.

India ei ole nõustunud Lääne sanktsioonidega liituma, sestap on Putin asunud sõlmima Indiaga kokkuleppeid tuumaenergia, nafta ja gaasi ning relvamüügi valdkonnas.

Sergei Aksjonov, kelle parlament oktoobris Krimmi liidriks valis, kirjutas Facebookis, et saabus eile president Vladimir Putini juhitava delegatsiooni liikmena Indiasse.

Ta on juba jõudnud allkirjastada koostöömemorandumi organisatsiooniga India-Krimmi partnerlus.

Memorandum on Krimmi kui Venemaa uue piirkonna jaoks väga tähtis, ütles Aksjonov uudisteagentuurile RIA Novosti.

«See dokument võimaldab pikaajalist ja vastastikku kasulikku koostööd laias tegevusalade spektris alates masinaehitusest, ravimitööstusest, põllumajandusest ja turismist IT, mikroelektroonika ja teadusparkide loomiseni.»

Aksjonov kohtus India äriliidritega, et laiendada ärikontakte ja süvendada majanduskoostööd Krimmi ja India vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles