Riia ja Moskva allkirjastasid koostööprogrammi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuledes Kreml
Tuledes Kreml Foto: SCANPIX

Venemaa pealinnas allkirjastati täna koostööprogramm Moskva ja Läti pealinna Riia vahel, teatas BNS-ile Riia linnavalitsus.

Aastaid 2015-2017 hõlmav programm näeb ette ürituste nagu Riia päevad Moskvas ja Moskva päevad Riias korraldamise, väike- ja keskmise suurusega ettevõtete suhete edendamise, kogemuste jagamise ühiskondliku transpordi, parkimispoliitika ja teehoolduse alal ning õpilasvahetuse.

Kavas on taaselustada traditsioon tähistada Moskva Kolomenski pargis Riia artistide osalusel jaanipäeva ehk Ligot. Ühtlasi plaanivad mõlemad pealinnad jagada kogemusi kultuuripärandi säilitamisel, turismiprojektide toetamisel ja muudes valdkondades.

2001. aastal sõlmisid Riia ja Moskva kokkuleppe koostööst kaubanduse, majanduse, teaduse ja kultuuri alal. Leppe jõustamiseks allkirjastasid mõlema linna esindajad üksikasjaliku koostööprogrammi. Praegune kehtiv programm oli sõlmitud aastateks 2012-2014.

Riia linnapea Nils Ušakovs ja Moskva meer Sergei Sobjanin allkirjastasid uue koostööprogrammi neljapäeval Moskvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles