Hiina meedia kuulutas võitu Hongkongi meeleavaldajate üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiina riigimeedia kuulutas Hongkongis demokraatiat nõudvad meeleavaldajad võidetuks ja hoiatas täna  kodu- ja välismaiseid niinimetatud vaenulikke jõude linna uue destabiliseerimise eest.

Hongkongi politsei lammutas neljapäeval demonstrantide peamise protestilaagri Admiraliteedi ärikeskuses ja avas liiklusele tänavad, mis olid kaks kuud barrikaadidega suletud. Laagri lammutamise käigus peeti kinni ligi 250 meeleavaldajat.

«Võit vihmavarjurevolutsiooni üle saadab selge sõnumi vaenulikele jõududele - nii kodu- kui välismaistele,» kõlas ajalehe China Daily juhtkiri.

«Põhimõttelistes küsimustes ei tee keskvalitsus kunagi järeleandmisi,» rõhutatakse samas. «Ja vabas ja õitsvas kodanikuühiskonnas nagu Hongkong ei ole lihtsalt pinnast poliitilistele skeemitajatele, kes püüavad oma plaane läbi viia.»

Hiina erihalduspiirkonnas Hongkongis algasid meeleavaldused 28. septembril, rajati laagrid Aasia ühe põhilise finantskeskuse kolmele tähtsamale ristmikule.

Protestijad nõuavad, et rahvas saaks Hongkongi järgmise juhi valimistel 2017. aastal vabalt kandidaate esitada, ning praeguse juhi viivitamatut lahkumist.

Kõige aktiivsemal perioodil võttis meeleavaldustest osa kümneid tuhandeid inimesi.

China Daily juhtkirja mõtteid kordas Pekingi parlamendi Hongkongi delegaat Rita Fan, öeldes, et meeleavaldajate idee oli algusest peale vale ja nende seatud eesmärki ei ole võimalik saavutada.

Protestijuhid on laagri laialipeksimisest hoolimata lubanud võimudele surve avaldamist jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles