Relvastatud mootorrattur avas Ateenas tule Iisraeli saatkonnale

BNS
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli saatkonna ümber Ateenas tegutsevad täna kohtueksperdid.
Iisraeli saatkonna ümber Ateenas tegutsevad täna kohtueksperdid. Foto: SCANPIX

Relvastatud mootorrattur avas ööl vastu täna tule Iisraeli saatkonnahoonele Ateenas, kuid ükski inimene rünnakus viga ei saanud.

Kreeka valitsus mõistis juhtunu hukka kui terrorirünnaku demokraatiale.

Mootorrattur tegi Ateena põhjaosa nooblis eeslinnas tiheda liiklusega tänava nurgal asuva saatkonnahoone pihta Kalašnikovi automaadist 54 lasku.

Rünnak leidis aset kell 3.20 ja selles osalemises kahtlustatakse veel kahte inimest teisel mootorrattal.

Sündmuspaika külastanud avaliku korra minister Vassilis Kikilias rõhutas, et mitte keegi ei saa kahjustada Kreeka ja Iisraeli suhteid.

Kahe riigi suhted on viimasel ajal soojenenud tänu Iisraeli ja Türgi suhete halvenemisele.

«Iga terrorirünnak on kallaletung demokraatiale ja riigile,» ütles valitsuse pressiesindaja Sophia Voultepsi ja lubas, et Ateena astub terrorirühmituste vastu otsustavaid samme.

Terroritõrjepolitsei sõnul viitavad esialgsed andmed vasakäärmuslikule rühmitusele Rahvavõitlejad, kes on teinud varemgi rünnakuid saatkondadele ja konservatiivse võimuerakonna Uus Demokraatia büroodele.

Ateena rünnak leidis aset kaks päeva pärast seda, kui Iisraeli sõdurid peksid Läänekaldal Ram Allah' lähedal surnuks Palestiina valitsusametniku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles