Tai kroonprints läks naisest lahku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tai kroonprints Maha Vajiralongkorn lahutas tulevaseks kuningannaks peetud abikaasast, kelle perekond osutus seotuks korruptsiooniskandaaliga, teatas palee täna.

Kuningakoja häälekandja avalduses seisus, et printsess Srirasmi on pärast 13-aastast abielu kroonprintsiga kuninglikust staatusest loobunud.

Mitu printsessi sugulast on kinni peetud Tai eliiti raputanud kõrgetasemelise korruptsiooniskandaaliga seoses.

«Kuningas andis loa teatada, et printsess Srirasmi, kroonprints Maha Vajiralongkorni naine teatas kirjalikus dokumendis kuninglikust staatusest loobumisest,» seisis lühiavalduses, mis märgib kuningliku abielu lõppu.

Analüütikute hinnangul süvendab 62-aastase kroonprintsi lahutus muret kuningriigi tuleviku pärast, sest troonilolev kuningas Bhumibol Adulyadej on juba 87 aastat vana.

Mais haaras Tai sõjavägi nädalaid kestnud vägivaldsete tänavarahutuste järel võimu, tuues ettekäändeks vajaduse kaitsta monarhiat ja taastada riigis kord.

Tai kuningas on kõige kauem võimul olnud monarh maailmas ja rahvas peab teda pooljumalaks, kuid viimase aasta on ta veetnud suuremalt jaolt haiglavoodis ja ta ei esinenud avalikkusele ka detsembri algul tavapärastel sünnipäevapidustustel.

Srirasmi abiellus kroonprintsiga 2001. aastal ja temast pidanuks saama kuninganna. Abielupaaril on üheksa-aastane poeg, kelles on seni nähtud prints Vajiralongkorni pärijat.

Tais on Srirasmi saatuse üle spekuleeritud juba nädalaid, kuna mitu tema lähisugulast on politsei korruptsiooniskandaaliga seoses kinni peetud.

Kinnipeetavate hulgas on hulk politseijuhte ja kõrgeid sõjaväelasi, üks Tai rikkaimatest meestest on tagaotsitavaks kuulutatud.

Mis Srirasmist edasi saab, ei ole veel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles