Rogozin: suurim oht Ukrainale lähtub iseendast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene asepeaminister Dmitri Rogozin (vasakul) vestlemas haridus- ning teadusministri Dmitri Livanoviga.
Vene asepeaminister Dmitri Rogozin (vasakul) vestlemas haridus- ning teadusministri Dmitri Livanoviga. Foto: SCANPIX

Ukraina peaks tegelema idast või läänest lähtuvate väidetavate julgeolekuohtude asemel siseriiklike ohtudega, ütles Vene asepeaminister Dmitri Rogozon laupäeval.

«Meid ähvardab lisaks idale oht ka lõunast. Meie vägesid seal ei tohiks vähendada, vastupidi, neid tuleb hoopis suurendada,» ütles Ukraina kaitseminister Stepan Poltorak reedel ülemraadas Moldova separatistlikule piirkonnale Transnistriale viidates, kus asuvad Vene väed.

«Meil peaks Transnistria suunalt lähtuvate ohtude tõttu olema seal pataljon või isegi suurem väekontingent. Lõunasuunaline oht on olemas. Me oleme sellest protsessist täiesti teadlikud,» sõnas Ukraina kaitseminister.

Rogozin kommenteeris laupäeval suhtlusvõrgustikus Twitter Ukraina kaitseministri märkusi. «Poltorak näeb kahesuguseid ohte [...], ent suurim oht nende julgeolekule tuleneb iseendast, mitte läänest või idast,» lausus Vene asepeaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles