Porošenko: Kiievil on MH17 tabanud raketi tulistamisest satelliidifoto

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Poršenko koos abikaasa Marinaga Canberras Austraalia sõjamemoriaali juures 12. detsembril.
Ukraina president Petro Poršenko koos abikaasa Marinaga Canberras Austraalia sõjamemoriaali juures 12. detsembril. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko lubas välja selgitada lennufirma Malaysia Airlines lennu MH17 katastroofi süüdlased, lisades, et Kiievil on väidetavalt lennukit tabanud raketi väljatulistamisest satelliidifoto.

«Maailmal on õigus teada selle terrorirünnaku toimepanijate nimesid,» ütles Porošenko laupäeval avaldatud usutluses Austraalia rahvusringhäälingule ABC.

Porošenko kordas Ukraina ametlikku positsiooni, mille kohaselt leidub tõendeid selle kohta, et lennuk kukkus alla venemeelsete separatistide kontrollitavatelt aladelt välja tulistatud raketilt saadud tabamuse tõttu.

«Pind-õhk-tüüpi rakette on Venemaalt sisse toodud, meil on selle raketi väljatulistamisest satelliidifoto,» lisas ta.

Ukraina riigipea loodab enda sõnul, et lennukatastroofi juurdluse lõplikud tulemused avaldatakse 2015. aasta algupoolel.

Ühtlasi kutsus ta lääneriike suurendama toetust Ukrainale võitluses venemeelsete separatistidega.

Ida-Ukraina kohal 17. juulil Malaisia riikliku lennufirma lennuga MH17 juhtunud tragöödias sai surma 298 inimest, kellest 193 olid hollandlased. Hollandi lennuohutusameti (OVV) esialgne raport ei ütle otsesõnu, et lennuk tulistati alla pind-õhk-tüüpi raketiga, kuid raporti leiud viitavad sellele järeldusele.

Ukraina ja lääneriigid süüdistavad lennuki allatulistamises separatiste ja nendele raketisüsteemide andmises Venemaad. Moskva ja separatistid eitavad süüdistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles