Küsitlus: president Niinistöga on rahul ligi 80 protsenti soomlastest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome president Sauli Niinistö koos abikaasa Jenni Haukioga riigivisiidil Kanadas tänavu oktoobris.
Soome president Sauli Niinistö koos abikaasa Jenni Haukioga riigivisiidil Kanadas tänavu oktoobris. Foto: SCANPIX

Ajal, mil Soome valitsuse populaarsus on vajumas rekordiliselt madalale, suureneb riigipea Sauli Niinistö poolehoidjate arv.

Ajalehe Helsingin Sanomat tellitud ja TNS Gallupi läbi viidud küsitluse järgi on ligi 80 protsenti soomlastest arvamusel, et president on saanud väga hästi või suhteliselt hästi hakkama. Kaks aastat tagasi arvas nii 70 protsenti küsitletutest.  

Vaid kolm protsenti vastanutest on seisukohal, et Niinistö on ametiülesandeid täitnud halvasti.

Küsitlus viidi läbi novembri lõpus detsembri alguses.

Helsingi ülikooli riigiteaduste professori Jan Sundbergi sõnul on Niinistö võtnud üsna iseseisva positsiooni. «Eks ta sai juba valimistel kindla toetuse,» nentis professor.

Riigipea on olnud väga aktiivne majanduspoliitikas, kuigi tema õigused sekkuda sisepoliitikasse on piiratud. «See pole aga keelatud,» kommenteeris Sundberg kahtlusi, nagu oleks Niinistö sekkunud asjadesse, mis ei kuulu tema valdkonda.

«Niinistö on oma ametipostil valitsusest ja päevapoliitikast eemal. Ta suudab kritiseerida valitsust ja tuua esile kitsaskohti. Sealjuures on ta tabanud märki,» tõdes professor.

 Professor usub, et riigipea kriitika valitsuse pihta on tõsine ja ta ei tee seda üksnes omale plusspunktide hankimiseks. Ka julgeolekupoliitikasse panustab president täie jõuga, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles