Janusz Palikot teatas Poola presidendiks kandideerimisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janusz Palikot.
Janusz Palikot. Foto: SCANPIX

Liikumise Sinu Samm (Twoj Ruch) liider Janusz Palikot teatas pühapäeval otsusest kandideerida 2015. aastal Poola presidendivalimistel.

«Poola vajab presidenti, kes on aktiivne ja kannustaks positiivsetele muutustele. Pole tõsi, et president on ainult status quo valvaja,» kuulutas Palikot Varssavis presidendipalee juures.

«Kasutades ära oma õigust seaduseelnõusid algatada ja vetot rakendada, saab president koos võimukoalitsiooniga välja töötada erinevaid lahendusi ja kompromisse ning sellega aidata kaasa sadade tuhandete poolakate probleemide lahendamisele,» ütles Palikot.

TRi liidri sõnul ei ole aastaid võimul olnud Kodanikeplatvormi ja Poola Rahvapartei koalitsioon ning president Bronislaw Komorowski teinud palju selleks, et parendada ärikeskkonda.

Novembris peetud kohalikud valimised näitasid, et poolakad soovivad suuremat muutust kui poliitikud nõus oleksid, väitis Palikot.

TRi liider soovib ka kiriku nn halli kardinali rolli lõppemist ühiskonna ebademokraatliku mõjutajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles