Kerry ja Lavrovi kohtumine ei andnud tulemust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Kerry (vasakul)ja Sergei Lavrov
John Kerry (vasakul)ja Sergei Lavrov Foto: SCANPIX

USA välisminister John Kerry ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov kohtusid eile Itaalias Roomas, kuid osapoolte erinevate nägemuste tõttu ei jõutud üksmeelele.

Kohtumises lepiti kokku pärast seda, kui USA senat kiitis heaks seaduseelnõu, mis lubab Venemaale lisasanktsioone kehtestada ja Ukrainat sõjaliselt abistada, edastab AFP.

Meedia andmetel rääkisid Kerry ja Lavrov põhiliselt Lähis-Ida ja Ukraina olukorrast.

Lavrov sõnas pärast kohtumist Vene meediale, et kahe riigi vahelised suhted ei teki iseenesest, vaid neid tuleb arendada ja üksteist tuleb austada.

Lavrov jätkas, et Venemaa on praeguses olukorras surve all ning see ei aita kaasa suhete normaliseerumisele USAga.

Kuigi senat kiitis seaduseelnõu heaks, ei poolda USA president Barack Obama Ukraina sõjalist toetamist, kuna kardab, et sellega võidakse USA tõmmata Venemaa-Ukraina konflikti.

USA välisministeerium soovitab anda Ukrainale niinimetatud humanitaarsõjalist abi nagu varustamine kuulivestidega ning sidevahenditega.

USA poolt kehtestada võidavad uued sanktsioonid halvendaksid Venemaa majanduslikku olukorda.

Juba praegu arvavad maailma juhtivad majandusasjatundjad, et Venemaa majanduslik kokkuvarisemine ei ole kaugel. Seda eelkõige lääne sanktsioonide ja nafta hinna languse tõttu.

ÜRO andmetel on Ukraina konfliktis hukkunud rohkem kui 4600 inimest ning vigastada saanuid on üle 10 200.

Kaheksa kuud kestnud konflikt Ida-Ukrainas Ukraina valitsusvägede ja venemeelsete separatistide vahel on sundinud 1,1 miljonit ukrainlast oma kodust lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles