ABC: politsei teab pantvange võtnud mehe isikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pantvangidraama Sydney kesklinnas kestab, politseinikud on saanud ründajaga ühendust ja tema isik on korrakaitsjatele teada.

ABC Newsi andmetel on ründaja isik politseinikele juba varasemast ajast tuttav.

Viimaste andmete järgi on kohvikust välja pääsenud viis inimest, nende seas on kaks naist ja kolm meest. Seda, kas nad põgenesid või kurjategija lubas neil lahkuda, pole teada.

Politseinikud tühjendasid kõrvalistest isikutest Martin Place’i, evakueerisid inimesed Sydney ooperimajast, riiklikust raamatukogust ja kohtuhoonetest.  

Keskealine habemik nõuab, et kohvikusse saadetaks islamiäärmusliku ISi lipp. Üks lipp tal juba on ja seda on pantvangid hoidnud vastu aknaklaasi. Lisaks tahab ta kohtuda peaministri Tony Abbottiga.

Uudisteagentuuri AFP andmetel on mees oma sõnul peitnud erinevatesse kohtadesse Sydney neli pommi.

Endiselt on ebaselge pantvangide täpne arv. Lindt Australia tegevjuht rääkis, et personal oli umbes kümneliikmeline ja kliente oli kuni 30. Politsei väitel ei ületa hoones olevate pantvangide üldarv 30.

Ka pole selgust mehe valduses olevate võimalike relvade või lõhkekehade kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles