Austraalia moslemiühingud mõistsid pantvangidraama hukka

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud (vasakul) on võtnud positsiooni sisse Sydney Lindti kohviku lähistel.
Politseinikud (vasakul) on võtnud positsiooni sisse Sydney Lindti kohviku lähistel. Foto: SCANPIX

Enam kui 40 Austraalia moslemiühendust mõistis esmaspäeval ühiselt hukka pantvangide võtmise Sydney kohvikus, mille aknale on välja pandud islamistlik lipp.

«Mõistame hukka kõik rünnakud süütute inimeste vastu ning katsed külvata nende südametesse hirmu ja õudust,» märkisid moslemiühendused ühisavalduses.

Relvastatud isik võttis Sydney südalinnas Lindti kohvikus pantvangi mitukümmend inimest, kohvi aknal on must lipp sõnadega «Pole teist jumalat peale Allahi ja Muhamed on tema prohvet».

Moslemiühenduste sõnul ei ole kiri lipul «poliitiline avaldus, vaid usukinnitus, mida tõlgendavad valesti eksiteele sattunud inimesed, kes ei esinda kedagi peale iseenda. Säärased põlastusväärsed sammud on vaid vesi nende veskile, kes püüavad hävitada austraallaste head tahet ning kahjustada islamit ja Austraalia moslemeid,» märkisid ühingud avalduses.

«Palvetame pantvangide julgeoleku eest ning loodame olukorra kiirele ja rahumeelsele lahendamisele.»

Austraalia usujuhid kutsusid esmaspäeval usklike palvetama Sydney pantvangikriisi rahumeelse lahenemise eest. Riigi mošeed, sünagoogid ja kirikud kutsuvad esmaspäeva õhtul inimesi palvusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles