Piltuudis: Sydney kesklinn täitus lillesülemitega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile leidis Austraalias Sydney kohvikus aset pantvangidraama, milles hukkus kolm inimest, kelles üks oli pantvange võtnud relvastatud isik, Iraani päritolu Man Haron Monis ja ülejäänud kaks olid pantvangid.

Politsei tegi kohvikule pärast 16 tunnist piiramist rünnaku ning vabastas pantvangis olnud, edastab Reuters.

Sydneys leinatakse nüüd pantvangidraama ohvreid ning kesklinn on täitunud lillesülemitega.  Hukkunutele avaldasid austust ka Austraalia peaminister Tony Abbott ja ta naine Margaret Abbott.

Lisaks lilledele on näha ka küünlaid, fotosid ja sõnumeid lahkunute mälestuseks.

Paigas toimus samuti ametlik mälestamine, mis tõi kohale sadu inimesi.

Austraalia meedia andmetel hukkus 34-aastane kohvikujuht kui ta püüdis kurjategijalt relva ära võtta. 38-aastane advokaat aga kaotas elu, kuna kaitses lapseootel sõbrannat. Hukkunud naisel on kolm last.

Juhtumis sai vigastada kuus inimest, kelle elu ohus ei ole. Nende seas oli kaks rasedat naist ning 39-aastane politseinik, kella nägu riivas kuul.

Politsei teatel võttis eile Sydney kesklinna Lindti kohvikus Man Haron Monis kokku 17 inimest pantvangi. Esmalt arvati, et pantvange võib olla kuni 40.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles