Taliban tappis Pakistani sõjaväekoolis vähemalt sada last

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurid täna Peshawari sõjakooli õpilasi sündmuskohalt minema toimetamas.
Sõdurid täna Peshawari sõjakooli õpilasi sündmuskohalt minema toimetamas. Foto: SCANPIX

Pakistanis ründas äärmusrühmitus Taliban Pesharwari linnas asuvat sõjaväekooli. Rünnaku käigus sai surma vähemalt 130 inimest, kellest enamik olid lapsed. Lisaks sai kümneid inimesi  vigastada.

Viis kuni kuus sõjaväevormi kandvat mässulist sisenes kohaliku aja järgi kell kümme kooli alale, kus parajasti viibis umbes 500 õpilast. Võimud suutsid enamiku lastest evakueerida, kuid pole kindel, kui palju neist mässuliste kätte pantvangi langes.  

Talibani esindaja teatel tehti rünnak vastuseks sõjaväeoperatsioonidele. Põhja-Waziristanis ja selle lähedal asuvates piikordades arvatakse olevat surma saanud sadu Talibani võitlejaid. Esindaja Muhammad Khorasani kinnitas ka, et sissidele anti käsk tulistada ainult vanemaid õpilasi.

Pealtnägijate sõnul raputas sõjaväekooli esmalt tugev plahvatus ja seejärel sisenesid ründajad klassidesse ja hakkasid õpilasi tulistama. Kohalikule telekanalile Geot-TV sõnasid kooli töötaja ja õpilane, et ründajad sisenesid sõjaväekooli auditooriumi, kus parajasti toimus õpilaste esmaabikoolitus.

Kohalikud võimud on kooli ümber piiranud ning piirkonnas nähti kiirabiautosid ja helikopterit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles