Valgevene tahab takistada oma kodanike Ukrainas võitlemist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donbassi pataljoni võitleja.
Donbassi pataljoni võitleja. Foto: SCANPIX

Valgevene tahab takistada oma kodanike värbamist Ukrainas võitlevatesse sõjaväeüksustesse ning kontrollib väiteid, et Valgevene kodanikud võitlevad Ukraina valitsusvägede poolel Donbassi pataljonis, ütles Valgevene riikliku julgeolekukomitee allikas Interfaxile.

«Valgevene kodanike väidetavat osavõttu Ukrainas tegutsevatest relvaüksustest kontrollitakse. Vabariigi politsei hoiab ära vabariigi kodanike värbamise teiste riikide, seal hulgas Ukraina sõjaväeüksustesse,» ütles ta.

Valgevene inimõiguskeskuse andmetel võeti 11. detsembril Bresti rajoonis Baranovitšis kinni Ukrainas naasev Valgevene kodanik Dmitri Poloiko.

Talle esitati süüdistus pisihuligaansuses ja ta mõisteti kümneks päevaks vangi, ütlesid inimõigusaktivistid.

Baranovitši elanik Poloiko kuulus väidetavalt Donbassi pataljoni - Ukraina rahvuskaardi aprillis moodustatud vabatahtlike üksusesse, mis võitleb Donetski oblastis venemeelsete separatistidega.

Donbassi võitlejate nimekiri on väljas CyberBerkuti veebisaidil ja sealt selgub, et peale Poloiko on üksuses veel viis Valgevene päritolu liiget.

Valgevene KGB esimees Valeri Vakultšik ütles oktoobri lõpus, et Ukrainast Valgevenesse saabunud inimeste hulgas ei ole ühtki Ukraina relvakonfliktis osalenut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles