Dresdenis kogunes eile 15 000 sakslast islamiseerumisvastasele protestile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PEGIDA eilne protestimarss Dresdenis.
PEGIDA eilne protestimarss Dresdenis. Foto: SCANPIX

Eile kogunes Saksamaal Dresdenis 15 000 protestijat, kes avaldasid meelt lääne islamiseerumise vastu.

Ürituse taga seisab PEGIDA-liikumine, mis on akronüüm sõnadest «patriootlikud eurooplased lääne islamiseerumise vastu».

«Inimesed on meiega!» karjus kogunejatele liikumise Lutz Bachmann. Tegemist on muu hulgas mehega, kes on pidanud sissemurdmiste tõttu mõned aastad oma elust vanglas veetma.

PEGIDA on oma protestikogunemisi korraldanud oktoobrist alates igal esmaspäeval. Eelmise nädalaga võrreldes oli eile kohale tulnud inimesi poole rohkem. Meeleavalduse ajendiks said kurdide ja sunnimoslemite väiksemahulised kokkupõrked mõnes Saksa linnas, kuid peamist meelehärmi valmistab neile Saksa immigratsioonisüsteem – riigist on saanud peamine Euroopa riik, kuhu asüülitaotlejad elama asuda tahaksid.

Nordrhein-Westfalen‎i liidumaa sotsist siseminister Ralf Jäger on kirjeldanud PEGIDA liikmeid ametnikukostüümides neonatsidena. Kuigi protestijate seas on ka neonatse näha, moodustavad põhimassi tõepoolest tavalised silmatorkamatud kodanikud.

Karmide sõnadega kostitas PEGIDAt ka Saksamaa liidukantsler Angela Merkel, hoiatades kodanikke kaabakliku ksenofoobse sütituskõne saagiks langemast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles