Pakistani koolirünnak sai läbi, kõik ründajad tapeti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erariides julgeolekuametnik täna Peshawaris õpilasi kooli territooriumilt välja toimetamas.
Erariides julgeolekuametnik täna Peshawaris õpilasi kooli territooriumilt välja toimetamas. Foto: SCANPIX

Pakistani võimude teatel on äärmusrühmituse Taliban tänane koolirünnak läbi saanud ning kõik kuus ründajat maha lastud. Kuigi ründajaid oli nii vähe, jõudsid nad tappa aga vähemalt 141 inimest, kellest suurem osa olid Peshawari linna sõjaväekooli õpilased.

Relvajõudude kõneisik  kindral Asim Bajwa ütles, et kaheksa tundi kestnud rünnakus hukkus 132 õpilast ja üheksa koolitöötajat.

«Operatsioonis on läbi,» teatas uudisteagentuurile politseiametnik Abdullah Khan. «Hoonest leiti kuue terroristi surnukehad,» lisas Khan. Tema juttu kinnitas ka politsei vanemametnik Shafqat Malik, kelle sõnul sai operatsiooni võitlusfaas. Armee pressiesindaja Asim Bajwa teatas Twitteris, et otsi tõmmatakse kohapeal kokku.

Bajwa lisas, et võimude tööd aeglustas see, et mässulised olid kooli paigutanud lõhkekehasid. Eriväelased päästsid operatsiooni käigus kümneid kooli töötajaid ja õpilasi, lisas ta.

Kuigi operatsioon kuulutati lõppenuks, tegelevad pommirühmad jätkuvalt sündmuspaiga läbikammimisega.

Reutersi andmetel hukkus üle saja õpilase, mõningad allikad väidavad aga, et see number on mõnevõrra väiksem. Igal juhul on kohaliku kogukonna jaoks tegemist tragöödiaga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles