Eckerö Line'i Nordlandia aitas merel päästeameti kopterit

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eckerö Line'i Nordlandia
Eckerö Line'i Nordlandia Foto: Peeter Langovits

Eile õhtul jäi Soome lahel merehätta purjekas, millele tõttasid appi Eckerö Line’i reisiparvlaev Nordlandia ja merepäästeameti kopter. Viimane oli sunnitud laevalt päästetöödeks tuulevarju paluma.

Soome rannavalve sai abikutsungi juhitamatuks muutunud purjekalt kella 18 paiku, vahendas YLE. Nimelt vajas viieliikmelise meeskonna üks liige arstiabi, kuna ta oli saanud poomiga vastu pead.

Vigastatu otsustati toimetada Helsingisse Meilahti haiglasse kopteriga, kuna merd mööda oleks teekond kestnud poolteist tundi.

Helsingi merepäästekeskuse päästejuht palus hädalise läheduses viibinud Nordlandial peatuda ja teha tuulekaitset, et kopter saaks laskuda kõrgemastilisele purjekale võimalikult lähedale.

Eestis toimunud purjetamisvõistluselt kodusesse Soome suundunud purjekas jätkas teekonda merepäästekeskuse laeva Jenny Wihuri saatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles