Saksamaa kohus nõuab nädalavahetusel surnud Kremli-kriitiku lahkamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Schockenhoff.
Andreas Schockenhoff. Foto: SCANPIX

Saksa kohus andis täna käsu korraldada nädalavahetusel surnud parlamendiliikme maistele jäänustele kohtuarstlik ekspertiis. Prokuratuuri teatel tehakse seda selleks, et hajutada vandenõuteooriaid, sest 57-aastaselt surnud Andreas Schockenhoff võttis väga teravalt sõna Venemaa teemadel.

Konservatiivne parlamendiliige ja Venemaa-ekspert Andreas Schockenhoff suri pühapäeval. Ravensburgi prokurör Karl-Josef Diehl sõnas, et ehkki esialgu ei viita miski sellele, et mees võis surra niiöelda ebaloomulikel asjaoludel ei ole siiski ka selge, miks ta suri.

Prokuratuur tellis lahkamise ning kohus kiitis selle heaks, et hajutada võimalikke kahtlusi, rääkis ta. «Kui me ei oleks seda teinud, hakkaks kindlasti levima vandenõuteooriad, kahtlused ja spekulatsioonid,» rääkis Diehl. «Küsitaks kindlasti, miks lahkamist ei toimunud,» lisas ta.

Lahkamistulemused tehakse teatavaks homme.

Kantsler Angela Merkeli erakonnakaaslane Schockenhoff oli parlamendi asejuht ja koordineeris 2006. aastast selle aasta alguseni Saksamaa Vene-suunalist poliitikat. Ta kritiseeris sageli Moskvat demokraatialiikumiste allasurumise pärast ning kaitses protestiansamblit Pussy Riot. Schockenhoff nõudis Ukraina kriisi tingimustes ka karmimate Vene-vastaste sanktsioonide rakendamist.

CDU teatas pühapäeval, et Schockenhoff suri laupäeva õhtul loomulikel põhjustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles