Palestiina riigi loomise projekt ei lähe ÜRO-s veel hääletusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina president Mahmoud Abbas piirkonna valitsusjuhtide nõupidamisel.
Palestiina president Mahmoud Abbas piirkonna valitsusjuhtide nõupidamisel. Foto: SCANPIX

Araabia riikide koostatud resolutsiooniprojekt Palestiina riigi loomise ajakavast ei lähe homme ÜRO Julgeolekunõukogus veel hääletusele, ütles täna Palestiina suursaadik Venemaal Fayed Mustafa.

«Meie resolutsiooniprojekt on arutamisel. Ma saan teile öelda, et Saeb Erekati juhitava Palestiina riigi delegatsiooni ja USA välisministri John Kerry kohtumine leiab aset täna õhtul Londonis. Täna toimub kohtumine ka Kerry ja araabia riikide delegatsiooni vahel, mida juhib Araabia Liiga peasekretär Nabil al-Arabi, et arutada ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsiooniprojekti,» ütles Mustafa ajakirjanikele.

«AL-i delegatsioon lendab homme Pariisi, et kohtuda [Prantsuse välisminister] Laurent Fabiusiga ja tõstatada see küsimus,» sõnas suursaadik.

«Kuna arutelud ei lõpe täna ega homme, siis ei ole ole homme ka  hääletust ÜRO Julgeolekunõukogus,» lisas ta.

Suursaadiku sõnul selgub resolutsiooniprojekti hääletusele panemise aeg Londoni ja Pariisi kohtumiste tulemustest.

Araabia riikide koostatud resolutsiooniprojekti kohaselt tuleb Iisraelil lahkuda Palestiina aladelt kahe aasta jooksul 2016. aasta novembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles