Venemaal spekuleeriti Medvedevi väljavahetamisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Dmitri Medvedev ja rahandusminister Aleksei Kudrin (paremal) detsembri 2010.
Vene president Dmitri Medvedev ja rahandusminister Aleksei Kudrin (paremal) detsembri 2010. Foto: SCANPIX

Venemaal said täna hoo sisse spekulatsioonid peaministri Dmitri Medvedevi saatuse üle, kuna Vene Panga sammud rubla kursi kukkumise peatamiseks on osutunud jõetuks.

Kõige julgemates kuulujuttudes räägiti koguni Medvedevi väljavahetamisest. Uueks valitsusjuhiks pakuti endist rahandusministrit Aleksei Kudrinit.  

Kudrin kiirustas neid jutte ümber lükkama. Teda on juba ammu peetud Medvedevi, kes on sel aastal pidanud korduvalt edastama rahvale halbu uudiseid, väljavahetajaks.

Sahistatakse, et aastatel 2000-2011 rahandusministrina töötanud Kudrin on valitsusjuhi ametikohast huvitatud.

Venemaa majandusele spetsialiseerunud soome professor Pekka Sutela rääkis STT-le, et Kudrin võib olla ainus isik, kes suudab turge rahustada.

Venemaal lendab kriitikanooli president Vladimir Putni lähiringi kuuluva keskpanga presidendi Elvira Nabiullina pihta. Liberaaldemokraatliku partei liider Vladimir Žirinovski arvates peaks Nabiullina tagasi astuma.

«Meil on olnud musti teisipäevi aastatel 1994, 1998 ja nii edasi. Kui käis pauk, siis keskpanga juht või rahandusminister astus koheselt tagasi,» rääkis ta raadiole Govorit Moskva antud intervjuus.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles