Inimkaubitsemises kahtlustatavad toodi Malmösse eralennukiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk Malmö-Sutrupi lennuvälja kohal
Lennuk Malmö-Sutrupi lennuvälja kohal Foto: SCANPIX

Rootsi politsei arreteeris kolm inimest, keda kahtlustatakse inimkaubanduses, kuna nad transportisid Liibanonist Beirutist Rootsi Malmösse ebaseaduslikke asüülitaotlejaid.

Immigrandid toodi kohale eralennukiga, mis maandus Malmö-Sturupi lennuväljal, edastab The Local.

Politsei pressiesindaja sõnas meediale, et lennukis oli kaks Egiptuse päritolu isikut, kes mõlemad olid 50. eluaastatest mehed. Lisaks veel ka 20. eluaastates liibanonlanna.

Neid kolme kahtlustatakse inimkaubandusega tegelemises.

Ülejäänud pardal olnud olid isikud, kes soovivad Rootsis asüüli saada, vähemalt kaks neist oli Süüriast.

Malmö politsei uurib juhtumit ning kõik kolm kinnipeetut kuulatakse üle. Lisaks politseile uurib kahtlusaluste tegevust ka Rootsi kaitsepolitsei (Säpo).

Rootsi meedia teatel tekkis lennujaama töötajatel  eralennukiga saabunute suhtes kahtlus kui neil ei olnud ette näidata reisijate nimekirja. Lennujaam teatas sellest politseile.

Rootsis on Euroopa riikidest iga elaniku kohta kõige enam asüülitaotlejaid.

2014. aastal peaks Rootsi varjupaiga andma rohkem kui 100 000 põgenikule, kellest suur osa on majandusprobleemide ja sõja eest põgenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles