Tadžikistani vanglast põgenes 25 ohtlikku kurjategijat

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Tadžikistani pealinna Dušanbe ühest kinnipidamisasutusest põgenes ööl vastu tänast 25 eriti ohtlikku kurjategijat, kokku sai surma vähemalt viis valvurit.

Intsident leidis aset kella 22 paiku, (kohaliku aja järgi) kui üks kinnipeetavatest ründas valvurit ja võttis temalt ära võtmekimbu ning avas ka teiste vangikongide uksed.

Nad haarasid valvurite ruumist oma relvad ja suundusid väljapääsu poole, kus leidis aset tulevahetus valvemeeskonnaga, rääkis allikas RIA Novostile.

Kokku hukkus kuus ohvitseri ja soldat. Kinnipeetavad, kes meedia andmetel kahju ei kannatanud, põgenesid varastatud sõidukiga teadmata suunas.

Kõik 25 meest kuuluvad 46-liikmelisse grupeeringusse, kelle ülemkohus mõistis 20. augustil süüdi kuritegevuses ja karistas neid 10- kuni 30-aastase vangistusega.

Põgenike hulgas on kuus venelast, mitmeid Usbekistani islamistliku rühmituse liikmeid ja ka Afganistani kodanikke.

Tadžikistani korrakaitsejõud viidi kõrgendatud valmisolekusse. Juhtunuga tegeleb operatiivstaap, keda juhib siseminister kindralpolkovnik Abdurahim Kahhorov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles