Putin arutas Merkeli, Hollande'i ja Porošenkoga olukorda Ukrainas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel koos Prantsuse presidendi François Hollande'iga.
Saksa kantsler Angela Merkel koos Prantsuse presidendi François Hollande'iga. Foto: SCANPIX

Venemaa, Prantsusmaa, Saksamaa ja Ukraina liider olid ööl vastu kolmapäeva peetud telefonivestluses üksmeelel, et kõnelused Kiievi, Moskva ja Ukraina idaosa separatistide vahel peavad uuesti algama ja võimalikult kiiresti.

Vene president Vladimir Putin, Prantsuse riigipea François Hollande, Saksa kantsler Angela Merkel ja Ukraina liider Petro Porošenko arutasid kriisiolukorda Ukrainas ja rõhutasid stabiilse relvarahu vajadust Ida-Ukrainas, öeldi Kremli avalduses.

Nad rõhutasid ka vajadust korraldada võimalikult kiiresti kontaktgrupi kohtumine Minski lepete elluviimiseks, lisas Kreml viitega septembris Valgevene pealinnas saavutatud kokkulepetele.

Kontaktgruppi kuuluvad Venemaa, Ukraina, separatistide ning Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) esindajad.

Kaheksa kuud kestnud konflikt Ukraina valitsusvägede ja venemeelsete separatistide vahel on nõudnud vähemalt 4634 inimese elu. ÜRO andmetel on saanud haavata 10 243 inimest ning rohkem kui 1,1 miljonit on pidanud oma kodudest lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles