Krimmis tabati 2002. aasta Moskva pantvangidraamaga seotud isik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ITAR-TASS: MOSCOW, RUSSIA. OCTOBER 26, 2013. People place candles, flowers and portraits commemorating victims of the 2002 Nord-Ost hostage crisis (theatre terrorist attack, massacre). (Photo ITAR-TASS/ Pavel Smertin)
ITAR-TASS: MOSCOW, RUSSIA. OCTOBER 26, 2013. People place candles, flowers and portraits commemorating victims of the 2002 Nord-Ost hostage crisis (theatre terrorist attack, massacre). (Photo ITAR-TASS/ Pavel Smertin) Foto: Smertin Pavel/ITAR-TASS

Vene korrakaitsejõud tabasid Krimmis Hassan Zakajevi, keda kahtlustatakse osaluses 2002. aastal Moskvas Dubrovkal aset leidnud pantvangidraamas.

«Rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutatud 41-aastane Hassan Zakajev on vahi all,» teatas Venemaa Juurdluskomitee kõneisik Vladimir Markin kolmapäeval.

Tema sõnul võeti Zakajev kinni hetkel, kui ta üritas valedokumentide alusel autoga Ukrainast Krimmi territooriumile siseneda.

Uurimisversiooni kohaselt kuulus Zakajev Šamil Bassajevi juhitud kuritegelikku rühmitusse ning aitas Moskvas Dubrovka tänaval asuvas teatrimajas toime pandud terroriakti ette valmistada, organiseerides relvade ja lõhkeseadeldiste Moskvasse toimetamise.

23. oktoobril 2002. aastal võtsid tšetšeeni sissid Moskvas pantvangi mitusada Dubrovka teatri külastajat, kes oli tulnud vaatama muusikali «Nord-Ost» ja ähvardasid teatrimaja õhku lasta, kui Venemaa oma vägesid Tšetšeeniast välja ei vii. Pantvangidraama lõppes kolm päeva hiljem Vene eriüksuste rünnakuga, milles hukkus 129 pantvangi ja 41 tšetšeeni sissi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles