Saksamaa opositsioonijuht Steinmeier annetab abikaasale neeru

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank-Walter Steinmeier
Frank-Walter Steinmeier Foto: SCANPIX

Saksamaa Sotsiaaldemokraatliku Partei (SPD) juht ning endine välisminister Frank-Walter Steinmeier tõmbub abikaasa raske haiguse tõttu ajutiselt poliitikast tagasi. Tipp-poliitik otsustas abikaasale ühe oma neerudest annetada.

Steinmeieri abikaasa, halduskohtu kohtunik Elke Büdenbender kannatab juba aastaid kaugelearenenud neeruhaiguse käes ning viimastel nädalatel olevat naise seisund järsult halvenenud, vahendab Frankfurter Allgemeine. Kuna aga neerudoonorluse ootejärjekorrad on pikad, otsustas perekond elusdoonorluse kasuks.

«Olen ise organidoonoriks,» sõnas 54-aastane Steinmeier esmaspäevasel pressikonverentsil. «Loodetavasti mõistate, et jään seetõttu mõneks nädalaks poliitikast kõrvale.»

Steinmeier loodab tööpostile täiskohaga naasta juba oktoobris. Tema eemalviibimise ajal võtab fraktsiooni juhtimise üle aseesimees Joachim Poß. SPD-esimehe Sigmar Gabrieliga on ajutised muudatused kooskõlastatud.

Steinmeier siirdub arstide hoole alla juba täna ning operatsioon tehakse selle nädala jooksul.

Saksamaa endine välisminister Steinmeier võttis fraktsioonijuhi ameti üle pärast Bundestagi valimisi mullu septembris. Büdenbenderiga on poliitik abielus alates 1995. aastast ning neil on üks laps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles