USA kutsus Euroopa Liitu üles jätkama sanktsioone Hamasi suhtes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisministeeriumi kõneisik Jen Psaki.
USA välisministeeriumi kõneisik Jen Psaki. Foto: SCANPIX

USA välisministeerium kutsus kolmapäeval Euroopa Liitu üles jätkama sanktsioone palestiinlaste islamiliikumise Hamas vastu ja kinnitas, et Ühendriikide sellealases poliitikas mingeid muusatusi pole.

«Euroopa Liit peaks jätkama terrorismiga seoses kehtestatud sanktsioone Hamasi vastu,» ütles USA välisministeeriumi eestkõneleja Jen Psaki.

Psaki sõnul kavatsevad Ühendriigid põhjalikult tutvuda Euroopa kohtu vastavasisulise otsusega.

Euroopa Liit teatas kolmapäeval, et peab hoolimata Euroopa kohtu korraldusest Hamas terrorirühmituste nimekirjast kustutada äärmusrühmitust endiselt terroriorganisatsiooniks.

«ELi riigid peavad Hamasi endiselt terroriorganisatsiooniks,» ütles Euroopa Komisjoni pressiesindaja Maja Kocjančič ja lisas, et EL kaalub kohtuotsuse vaidlustamist.

Euroopa Liidu kohus andis kolmapäeval korralduse kustutada Hamas ELi koostatud terrorirühmituste mustast nimekirjast.

Kohus leidis, et nimekirja kandmise aluseks olid meediast ja internetist saadud info põhjal tehtud järeldused, mitte Hamasi konkreetsed teod, mida oleksid uurinud ja kinnitanud kompetentsed võimud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles