Suurbritannia kaitseminister nõuab Talibani-teemalise arvutimängu keelamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia kaitseminister Liam Fox
Suurbritannia kaitseminister Liam Fox Foto: SCANPIX

Suurbritannia kaitseminister Liam Fox nõuab, et poed keelduksid müümast skandaalset uut arvutimängu, kus igaüks võib kehastuda Talibaniks ning tappa Briti sõdureid.

Oktoobris poelettidele jõudev Medal of Honori mänguseeria uusim mäng kujutab võitlust liitlasvägede ja Talibani vahel, kus igaüks võib ise valida, kummal pool ta võidelda soovib. Kui mängija soovib olla Talibani poolel, peab ta peatama liitlasväed ning saab iga sõduri tapmise eest boonuspunkte, vahendab Guardian.

«See on šokeeriv, et kellegi meelest on Talibani tegude kujutamine aktsepteeritav. Talibani tõttu on lapsed kaotanud oma isad ning naised oma abikaasad. Ma olen vihane, see on tülgastav. On raske uskuda, et mõni meie riigi kodanik sooviks sellist Suurbritannia vastast mängu osta. Ma nõuan, et müüjad näitaksid meie sõdurite vastu toetust ning keelaksid selle maotu toote,» sõnas Fox.

Mängu tootjafirma Electronic Arts pressiesindaja sõnul peegeldab uus mäng konflikti mõlemat poolt: «Me anname mängijatele võimaluse mängida mõlemal poolel. Enamus meist on seda teinud seitsmeaastaselt: keegi mängib politseid ning teine peab olema pätt. Selles mängus peab keegi olema Taliban.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles