Boko Haram röövis jälle ligi 200 inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Videokaader Boko Harami võitlejatest
Videokaader Boko Harami võitlejatest Foto: SCANPIX

Nigeeria äärmusislamistlik grupeering Boko Haram tegi järjekordse inimröövi.

Võitlejad ründasid möödunud pühapäeval Nigeeria kirdeosas asuvat Gumsuri, viies kaasa ligi 200 inimest ning tapsid 33 inimest, edastab BBC.

Juhtunust saadi teada alles siis kui rünnakust ellujäänud jõudsid Maiduguri. Gumsuri asub Maidugurist 70 kilomeetri kaugusel ning ellujäänud läbisid sadu kilomeetreid kasutades kõrvalteid, et džihadistid neid ei märkaks.  

Islamistlikud võitlejad on Nigeerias Borno osariigis viimasel paaril päeval teinud vähemalt kaks relvastatud rünnakut.

Sellel aastal on Nigeerias islamistide rünnakutes hukkunud üle 2000 inimese, enamik neist riigi kirdeosas, kust kulgeb piir Kameruniga.

Selle aasta aprillis ületas maailma uudistekünnise juhtum, milles Boko Harami võitlejad röövisid Nigeerias Chibokis umbes 200 teismelist tüdrukut.

Boko Haram asutati 2002. aastal ning kohalikus hausa keeles tähendab see «Lääne haridus on keelatud». 2009. aastal alustas see grupeering alade hõivamist loomaks oma islamistlikku riiki.

Boko Harami tegevuse tõttu on kannatanud umbes kolm miljonit nigeerlast.

Boko Haram kanti äärmusislamistlike terrorigrupeeringute nimekirja 2013. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles