Lavrov: Ukraina vabaduse akt võib halvendada USA-Vene suhteid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov ja USA esidiplomaat John Kerry (paremal) kohtusid 14. detsembril Roomas Villa Tavernas.
Vene välisminister Sergei Lavrov ja USA esidiplomaat John Kerry (paremal) kohtusid 14. detsembril Roomas Villa Tavernas. Foto: SCANPIX

Vene välisminister Sergei Lavrov ütles neljapäeval telefonivestluses USA kolleegile John Kerryle, et Ühendriikide kongressis vastu võetud ja presidendi allkirjastatud Ukraina vabaduse akt võib halvendada kahe riigi suhteid.

«Lavrov märkis, et Ukraina vabaduse toetamise akt sisaldab uusi Venemaa-vastaseid sanktsioone ning võib häirida normaalseid suhteid meie riikide vahel pikka aega,» teatas Vene välisministeerium reedel pressiteates.

Lavrov ja Kerry arutasid ka Palestiina-Iisraeli rahuprotsessi ja Ukraina kriisi, ütles ministeerium, lisades, et telefonivestluses toimus neljapäeval USA poole algatusel.

USA kongressi mõlemad kojad kiitsid laupäeval heaks Ukraina vabaduse toetamise akti, mis näeb ette Moskvale uute sanktsioonide kehtestamist.

Sanktsioonid võidakse kehtestada firmade vastu, mis müüvad või edastavad sõjatehnikat Ukraina territooriumile.

Seadus teeb võimalikuks 350 miljoni dollari (280 miljoni euro) väärtuses sõjatehnika saatmise Ukrainale. Ühtlasi sai Obama õiguse saata Ukrainale surmavat sõjalist abi.

Obama on seaduse allkirjastanud, ent Valge Maja on teatanud, et Obama ei kavatse uusi Vene-vastaseid sanktsioone kohe jõustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles