Ban Ki-moon külastab Ebolast räsitud Lääne-Aafrikat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libeeria tervishoiutöötajad toimetavad noort Ebola-kahtlusega last haiglasse.
Libeeria tervishoiutöötajad toimetavad noort Ebola-kahtlusega last haiglasse. Foto: SCANPIX

RO peasekretär Ban Ki-moon kiitis Libeeria püüdlusi Ebolaga toimetulemisel oma teisel visiidil riiki alates viiruspuhangu algusest.

Lääne-Aafrikas on Ebola praeguseks nõudnud umbes 6900 inimelu.

«Meil on alust tagasihoidlikuks optimismiks - seda jubedat viiruspuhangut on võimalik ohjeldada,» sõnas Ban pressikonvernetsil Libeeria presidendiga.

«Meie strateegia töötab - paljudel inimestel on ligipääs vastavale ravile, viiruse levikut kaardistatakse, matmised on muutunud turvalisemaks, kogukonnad on mobiliseerunud enda kaitseks,» sõnas peasekretär.

Libeerias on Ebolasse surnud umbes 3300 inimest. Tervishoiuametnike sõnul on puhang viimastel nädalatel näidanud vaibumise märke.

«Epideemia puhkemiseks piisab kasvõi ühest haigusjuhtumist, nii et meil on veel pikk tee käia,» sõnas Ban.

Libeerias algavad 20. detsembril parlamendi ülemkoja valimised. Tervisetöötajad on valimisjaoskondadesse paigaldanud umbes 4700 termomeetrit, et mõõta hääletajate kehatemperatuuri tuvastamaks potentsiaalsed Ebolasse nakatunud. Samuti on võimud seadnud valmis 10 000 pudelit desinfitseerimisvahendiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles