Saksamaa avab nn Islamiriigi vägistamisohvritele traumakeskuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi naised ja tüdrukud plakatitega, millel seisvas tekstis tuntakse muret naiste olukorra pärast niinimetatud Islamiriigi käes olevatel aladel.
Iraagi naised ja tüdrukud plakatitega, millel seisvas tekstis tuntakse muret naiste olukorra pärast niinimetatud Islamiriigi käes olevatel aladel. Foto: SCANPIX

Saksamaa kavatseb rajada äärmusrühmituse Islamiriik (IS) massivägistamiste ohvritele traumakeskuse, teatas täna valitsuse liige.

Arenguabiminister Gerd Müller ütles ajalehele Bild, et keskus rajatakse Saksamaale ning selles antakse abi sajale Iraagist ja Süüriast pärit naisele ja tüdrukule.

Müller ütles, et kohtus Iraagis visiidil viibides viie neiuga, kes olid langenud IS-i võitlejate grupiviisilise vägistamise ohvriks.

«Neist kolm ootab nüüd last. Me peame selliste tüdrukute eest hoolitsema,» rõhutas minister täpsustamata, millal või kuhu keskus rajatakse.

ÜRO Süüria uurimiskomisjon avaldas novembris esimese raporti IS-i kuritegudest vallutatud aladel, milles kirjeldatakse veresaunu, hukkamisi, piinamist ja seksuaalset orjastamist.

Saksamaale oodatakse tänavu umbes 200 000 varjupaigataotlejat, järgmisel aastal prognoositakse nende arvu kasvu 230 000-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles