Kreml: Armeenia liitub loodava Euraasia Majandusliiduga 2. jaanuaril

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Euraasia kõrgeima majandusnõukogu teisipäevase kohtumise päevakorras on formaalsuste lõpuleviimine Armeenia liitumiseks Euraasia Majandusliiduga, ütles täna Vene presidendi Vladimir Putini abi Juri Ušakov.

Samuti on päevakorras Kõrgõzstani liitumislepingu allkirjastamine ühendusega.

"Homne kohtumine on Euraasia Majandusliidu loomise lõpp-punkt. Sellest tulenevalt näeme 2015. aasta 1. jaanuaril postsovetlikus ruumis tohutu integratsiooniühenduse loomist, mis koondab üle 170 miljoni tarbija," ütles Ušakov.

Euraasia Majandusliidu praeguste liikmete Venemaa, Valgevene ja Kasahstani ning Armeenia presidendi teisipäevasel kohtumisel teatatakse, et kõik vajalikud ratifitseerimisprotseduurid Jerevani liitumiseks ühendusega on täidetud. "Armeeniast saab päev pärast Euraasia Majandusühenduse loomist selle täieõiguslik liige," sõnas Putini abi.

Samuti avaldas ta lootust, et Kõrgõzstan allkirjastab kohtumisel ühendusega liitumislepingu.

Kui kõigi protseduuride läbimine sujub plaanipäraselt, võib Kõrgõzstan Euraasia Majandusliiduga ühineda 2015. aasta 1. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles