Šotimaal Glasgow's sõitis rahva sekka prügiauto, hukkus 6 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Šotimaal Glasgow kesklinnas sõitis esmaspäeval rahva sekka prügiauto, hukkus kuus inimest, teatasid võimud.

Vahejuhtum leidis aset kesklinnas George´i väljaku lähedal Millenniumi hotelli juures. Ümberkaudsed tänavad on suletud.

Politsei teatas, et vahejuhtumis on «hulk ohvreid ja kannatanuid». Politsei kinnitusel ei viita esialgu miski, et tegemist oleks terroriaktiga.

Šoti politseiülema Stewart Carle´i sõnul kaotas juht sõiduki üle kontrolli ja prügiveok sõitis rahvarohkel tänaval jalakäijate sekka. Carle kinnitas, et tegu oli liiklusõnnetuse, «mitte millegi kurjakuulutavamaga».

«Hetkel ei tundu, et tegemist olnuks tahtliku või kuritegeliku teoga, kuid asja uurimisega läheb aega,» lisas politseiülem, kelle sõnul toimetati veoautojuht haiglasse.

Carle ütles, et ta ei saa ohvrite või kannatanute täpset arvu hetkel kinnitada, kuid raskelt sai viga vähemalt seitse inimest ja see arv võib tõusta.

Prügiauto sõitis Kaasaegse Kunsti galerii ees otsa ühele ning seejärel 300 meetri jooksul veel mitmele jalakäijale, teatas politsei pressiesindaja.

Pealtnägijate sõnul võis autojuhti tabada terviserike, võimud pole seda kinnitanud.

Sündmuskohal on vähemalt kuus kiirabi- ning kümmekond politsei- ja tuletõrjeautot.

Briti peaminister David Cameron teatas, et teda hoitakse juhtunuga kursis. Šoti esimene minister Nicola Sturgeon edastas suhtlusvõrgustikus Twitter, et on oma mõtetes ja palvetes vigastatutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles