Lõuna-Korea palus USA abi tuumajaama tabanud küberrünnaku uurimisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea prokuratuur palus ametlikult USA abi tuumajaama haldavat ettevõtet tabanud küberrünnaku uurimisel, teatasid täna võimud.

Võimuesindajate sõnul ei välista prokuratuur võimalust, et küberrünnakuga on seotud Põhja-Korea.

Lõuna-Korea president Park Geun-hye nimetas andmete lekkimist äärmiselt ohtlikuks ja vastuvõetamatuks.

«Tuumajaamad on julgeolekuobjektid, mis on otseselt seotud inimeste turvalisusega. Tegemist on äärmiselt tõsise olukorraga ja ohuga meie riiklikule julgeolekule,» ütles president.

Lõuna-Korea neljas tuumajaamas algas eile kahepäevane õppus, mille käigus kontrollitakse jaamade võimet tõrjuda küberrünnakut.

Lõuna-Korea 23 tuumareaktori operaator Korea Hydro and Nuclear Power Co (KHNP), mis toodab umbes 30 protsenti riigi energiavajadusest, teatas, et õppustel harjutatakse matke abil tuumajaamade ohutuse tagamist küberrünnakute korral.

Eelmisel nädalal avaldas arvatav häkker, kes kasutas sotsiaalmeedia Twitteri kontot tuumareaktorite vastase ühenduse president, infot kahe Lõuna- Korea tuumareaktori ja KHNP töötajate kohta.

Üleeilses avalduses ähvardas häkker info edastamist jätkata, kui Soul ei sulge 25. detsembriks kolme reaktorit. Võimudel ei ole seni õnnestunud häkkeri isikut kindlaks teha.

Energiaministri asetäitja Lee Kwan-supi sõnul pärineb leke tõenäoliselt Soulist kagus asuvast Gori või Wolsongi tehasest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles